Τέχνης Εἴδωλον

Το Κέντρο Εικαστικών-Παραστατικών Οπτικοακουστικών Τεχνών «Τέχνης Εἴδωλον» είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε από καλλιτέχνες και φίλους της τέχνης και εδρεύει στο χωριό της Ειρήνης. Λειτουργούν:

  • Εργαστήριο Εικαστικών τεχνών, με αντικείμενα μελέτης την Ζωγραφική, το Σχέδιο, την Χαρακτική, την Κεραμική, την Γλυπτική,  για παιδιά και ενήλικες.
  • Εργαστήριο Παραστατικών τεχνών, με αντικείμενα μελέτης το Κλασικό θέατρο, το Μουσικό θέατρο, το θέατρο Μορφών, το θέατρο στην Εκπαίδευση, Σύνθετα θεάματα,  Τεχνική θεάτρου, για παιδιά και ενήλικες.
  •  Σεμινάρια από ειδικούς καλλιτέχνες-παιδαγωγούς,που σχετίζονται με τις παραπάνω τέχνες και συμβάλλουν στην επέκταση αυτών, μέσα από τις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εικόνας και ήχου: Βίντεο-Κινηματογράφος, Εικονοληψία, Φωτογραφία, Περφόρμανς, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Κινούμενο σχέδιο, Τεχνική της «πράσινης οθόνης», Ιστορία Τέχνης, Ρυθμός-Χορός-Κίνηση, Αφήγηση, κλπ.
  • Παιδαγωγικά πρωτοποριακά καλλιτεχνικά προγράμματα, μέσω των τεχνών που ενεργοποιούν την δημιουργική σκέψη και την σωματική έκφραση των παιδιών, σε συνεργασία με την Εκπαίδευση.